Jdi na obsah Jdi na menu

Mnoho nového v roce 2013 v naší chovatelské stanici

 

 Humpolec klubovka 31.8.2013

 

Po dlouhé době konečně aktualizace . Mnoho nového se od loňského roku událo a jsou to samé dobré zprávy .

Naše ALBA Šedé tornádo  získala v roce 2013 na mezinárodních výstavách ocenění V2, res.CAC a V 3. V  květnu na moje narozeniny složila pod mým vedením PZ v 1.ceně, 275 bodů, nos 4, vystavování 4. Tímto splnila poslední podmínku nutnou k uchovnění, CHOVNÉ PODMÍNKY má SPLNĚNY, je to CHOVNÁ FENA a můžeme proto plánovat štěňátka na jaro 2014, bude to vrh "C" . Ženichy už máme vytipované a schválené, musíme vybrat toho nejlepšího, favorita už máme . S největší pravděpodobností to bude pes čistě české krve, držíme se naší cesty českého chovu. Alba dělá radostně a s chutí a na týdenním výcvikovém táboře se hodně posunula dopředu. Na říjen 2013 jsme přihlášeni na LZ.

Dál nám dělají radost naši áčkoví i béčkoví odchovánci.

ANDĚLA Šedé tornádo prošla výběrem do chovu, ze speciální výstavy z Bechyně 2013 má výbornou a má již ZV, BZ a SZVP v 1.ceně, úspěšně složila i PZ v 1.ceně a je čtvrtá, která má SPLNĚNY CHOVNÉ PODMÍNKY, CHOVNÁ FENA.

Naše odchovanka,  CHOVNÁ fena AURORA Šedé tornádo má z 28.8. 2013 narozených 10 štěňátek po krycím psovi Brodym od Potoka Kačáku, je to 8 kluků a 2 holky a kluci jsou ještě volní :-).

Náš odchovánek, již CHOVNÝ pes AXEL Šedé tornádo se předvedl na speciální výstavě v Bechyni v květnu na přehlídce chovných psů a již má svoji první nevěstu! V Humpolci na klubové výstavě získal další krásné ocenění, jen pro radost, a to V 3.

 

Náš odchovánek ADAM Šedé tornádo složil v neskutečném vedru 27.7.2013 LZ ve 2.ceně, 7.9.2013 složil PZ v 1.ceně jako druhý nejlepší pes zkoušek, na konci září úspěšně složil i VZ ve 2.ceně ,SZVP má v 2.ceně, z klubové výstavy má 2 x V, jako pátý jedinec áčkového vrhu má CHOVNÉ PODMÍNKY SPLNĚNY a je tímto  CHOVNÝ PES a jako první z vrhu je to pes VŠESTRANNĚ UPOTŘEBITELNÝ.

 

No a béčkový vrh, ten je taky parádní! BRATT Šedé tornádo získal z mezinárodních výstav v roce 2013 CAJC a V2 ve třídě mladých, V2, res.CAC v mezitřídě, na speciální výstavě v Bechyni získal VD, v Humpolci na klubové výstavě úspěšně prošel výběrem do chovu a z mezitřídy má také VD, je v přípravě na ZV a PZ.

BUFFON Šedé tornádo má z národní výstavy v Ostravě 2013 V 4 a v Humpolci na klubové výstavě získal ve třídě mladých krásné ocenění V 4, také úspěšně prošel výběrem do chovu a  možná ještě na podzim zkusí ZV.

BERNADETTE Šedé tornádo má z Brna v červnu 2013 VD 4,  složila úspěšně ZV na Novomlýnském derby ve 3.ceně, což je v konkurenci dospělých a chovných zvířat veliký úspěch, na klubové výstavě v Humpolci získala krásné ocenění V 3, úspěšně prošla výběrem do chovu, za týden nato v Brně 7.9. 2013 ve třídě mladých získala V 2. Na PZ 21.9. došla až na poslední disciplínu v první ceně, ale voda se jí bohužel tentokrát nelíbila. Nevadí, v 16ti měsících je to krásný výsledek a na jaře to už bude načisto v 1.ceně.

Jarním svodem zatím prošli Brutus, Brok, Bivoj, Bernadette, Buffon a Bratt.

Na klubové výstavě v Humpolci jsme byli  velmi úspěšní, tři béčkoví odchovánci úspěšně prošli výběrem do chovu, v soutěži o chovatelskou skupinu jsme skončili na druhém místě a zakladatelka chovu Angie z Bušského háje ve veteránech získala krásné V 2 se slovy, že je to velice vitální fena, která se ve svém věku krásně prezentuje. Je to už desetinásobná babička a matka dvou krásných vrhů, ale chuť do práce a radost ze života u ní má stoupající tendenci i po osmém roku života.

 

 

Chci tímto moc poděkovat všem majitelům našich odchovánků, protože nám dělají jen radost, a hlavně se všichni snaží se psy pracovat a dávat jim tím to, co výmar potřebuje a pro co byl zrozen, tedy lovecké využití a práci. Všem vám patří velký dík, rodino !!!

A ještě jedna zpráva nakonec . Naše smečka se v prosinci 2012 rozrostla o fenku modrého výmarského ohaře Cinderellu of Paradise, námi zvanou  Popelka . Protože jsme Tornáda, nemohli jsme si vybrat nic jiného než zase tornádo .

Popelka je lovecky neuvěřitelně chuťová, exterierově krásná fena, která na výcvikovém táboře jako asi první modrý výmar v Čechách složila zkoušky TAN, což je  francouzská obdoba našich zkoušek vloh, a má je tímto zapsané v PP. A v 9-ti měsících vystřihla bez problémů svoji první vlečku a na cvičných podzimních zkouškách na výcvikovém táboře Horyslovu v konkurenci 14-ti většinou dospělých, některých i chovných, psů skončila v 9-ti měsících jako pátá! Naše Alba byla na těchto cvičných PZ druhá ze 14-ti startujících.

Máme ze všech našich holek velikou radost a doufáme, že udržíme laťku a že i náš céčkový vrh bude tak šikovný.

 

 

bajecna-tornada-v-humpolci.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář