Jdi na obsah Jdi na menu

Anlagenprüfung Rakousko 22.4.2018

22.4.2018 jsme si udělali výlet do rakouského Neudorfu na Anlagenprüfung pod hlavičkou rakouského klubu chovatelů výmarských ohařů ÖWV.

Celé zkoušky byly skvěle zorganizované,atmosféra až neskutečně přátelská a přející a honitba pro nás zcela nepředstavitelně zazvěřená, zajíci nám vyskakovali pod nohama co krok a bažanti a koroptve létali co pár metrů. Rozhodčí udělali maximum pro to, aby co nejvíce psů uspělo co nejlépe,dali nespočet možností a ochotně poradili ve všem, v čem mohli. Po skončení celých zkoušek jsme byli pozváni do vinného sklípku s posezením u lahodného vína majitele honitby,ve které se část zkoušek konala, v přátelské atmosféře spolu poseděli vůdci i rozhodčí. Celé zkoušky byly hodnoceny  pouze  uspěl - neuspěl, bez titulů,cen a pořadí. Jak osvěžující, když se nikdo nežene za titulem a nejde na zkoušky jen s cílem posbírat co nejvíce bodů a tu nejvyšší cenu. Všichni tam přejí všem a všichni se upřímně radují z úspěchu soupeře. 

V Rakousku je vidět, že jsou výmarští ohaři používáni k praktickému lovu, a podle toho jsou také hodnoceni. Rozhodčí nezajímá dril a absolutní poslušnost,upřednostňují chu´t a loveckou vášeň. Byli jsme naprosto nadšení. 

Růženka předvedla velice pěknou práci v poli a ukázala,že ne nadarmo z polních disciplín sbírá čtyřky. Zkoušky úspěšně dokončila a udělala nám tím velkou radost. Uspět v konkurenci 42 dalších výmarských ohařů a v zemi, kde je lovecká upotřebitelnost a použitelnost prioritou,to považujeme za velký úspěch a máme z toho upřímnou radost.

Doufáme, že se do Rakouska s Růženkou ještě podíváme.

p4220258.jpg

                                                                                                                                                                        p4220198.jpg

                  p4220233.jpg

                  p4220221.jpg

                   p4220191.jpg

                                                                                                                                                               p4220261.jpg

                   p4220210.jpg