Jdi na obsah Jdi na menu

Zkoušky vloh - VIII. ročník Novomlýnského Derby 30.4.2016 Brod nad Dyjí

Zkoušky vloh - VIII. ročník Novomlýnského Derby 30.4.2016 Brod nad Dyjí

 

nastup-3.jpgMinulou sobotu jsme se s našimi céčkovými odchovánky Carlosem Britem a Cruzem Šedé tornádo zúčastnili zkoušek vloh pořádaných Klubem bretaňských ohařů v Brodě nad Dyjí.

Ve velmi přátelské a přející atmosféře startovalo celkem osm jedinců, tři výmarští ohaři krátkosrstí, dva irští setři, malý munsterlandský ohař, bretaňský ohař a auvergneský ohař.
V krásném počasí a za korektního posuzování všech tří rozhodčích všichni účastníci uspěli v 1.ceně, někteří měli  i to štěstí, že narazili na srstnatou. Ti, kteří neprokázali vystavení už na hledání, měli pak možnost vystavit na volně puštěné křepelce. Všichni prokázali, že jako správní ohaři tuto vlastnost mají vrozenou, a vystavili, rozhodčí byli s výkony našich svěřenců spokojeni i při hledání. Porosty byly pěkně vzrostlé, pro menší plemena těžší, pro ohaře jako stvořené. 
Vládla pohoda, dobrá nálada, žádný stres a honění za vítězstvím a  titulem, prostě prima den s loveckými psy v té správné společnosti. 
 
 
Závěrečné vyhlášení výsledků se neslo v duchu smíchu a vtipných poznámek na účet všech, co uspěli, k báječné atmosféře pak přispěli zejména rozhodčí, kteří posuzovali spravedlivě a s úsměvem na tvářích a kteří nám všem přáli. 
rozhodci.jpg
 
 
Děkujeme organizátorovi Mirkovi Horáčkovi a jeho ženě Marcelce za parádně zorganizované zkoušky a za krásné  ceny, panu Zonygovi za výborné víno, které nám i s vtipnou vinětou dal sponzorským darem, a všem třem rozhodčím za spravedlivé posuzování, všem pak za skvělou atmosferu a fair play.
Výsledky našich kluků :
Carlos Brit Šedé tornádo  - ZV 1.cena, 3.místo, 215 bodů
Cruz Šedé tornádo           - ZV 1.cena, 8. místo, 189 bodů
 
 
Odkazy na fotky z této akce najdete zde: http://fusko.rajce.idnes.cz/ZV_Novomlynske_Derby
 
 
 
brit-start.jpgnastup.jpgbrit-vystaveni.jpgdiplom.jpgnastup-2.jpgcruz-hledani.jpgsklinka.jpgmartina-a-cruz.jpgvyhlaseni.jpgprisaha.jpgvino.jpg